Egy fesztivál a helyi termékekért, helyi termelőkért és a helyi értékekért!
Helyi termék fesztivált
szervez a Bors Alapítvány Nyíregyházán, a Korzó előtti Nagy Imre téren, szeptember 11-én (vasárnap) 10-19 óráig.

Nyíregyházán második alkalommal kerül sor ilyen fesztiválra, mely első alkalommal, 2 éve rengeteg látogatót vonzott. Idén újra színes program várja az érdeklődőket: kézműves bemutatókkal, foglalkozásokkal, kóstolókkal, vásárral szeretnék a civilek felhívni a figyelmet a helyben előállított termékekre. A rendezvénnyel igyekeznek alternatívát adni a lakosoknak a környezettudatos életmódra, segíteni a tudatos fogyasztói szokások kialakítását, legyen szó akár mezőgazdasági, kézműves portékákról, akár szolgáltatásokról – mindezt hangulatos, jókedélyű keretek között.

Ízelítő a programból:

Biofagyi, Terka baba öltöztetés, kovácsolás, fafaragás, csigacsinálás, kukoricamorzsolás, Kállai Lakodalmas Egyesület Csigacsináló című műsora, táncoscipő, egzotikus állatok, karikás ostor, játékok, gyöngyfűzés, agyagozás, falióra, kecskesajt, lekvárok, faszerkezetű körhinta, pontgyűjtő játék nyereményekért, kiállítások és még számos érdekesség várja a helyszínre látogatókat.

Szeretettel várunk mindenkit!

További információ:

Kolos Lívia, Bors Alapítvány, 42/423-818, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., www.borsalapitvany.hu

A rendezvényt támogatta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és jogutódja a Vidékfejlesztési Minisztérium, 2010. évi Zöld Forrás Programja. (K-36-10-00162K)